dimarts, 21 d’agost de 2012

...i Galícia!

Divendres vam arribar a Galícia. Des del lloc on vam dinar a Astúries amb el Rodo i la Trini es veía, a l’altra banda de la ría Ribadeo, que ja pertany a Galícia. Aquest és el primer poblet que vam visitar.

En primer lloc va manar al far d’Illa Pancha. Realment és una imatge de postal preciosa, amb el mar Cantàbric per davant i el far petit i vigilant. Ens hi vam pasar una bona estona contemplant-lo.  

Després de dinar, vam anar a la platja de As Catedrais, pensant que ens hi podríem banyar i fer passar una miqueta la calor. Ens l’havien recomanat moltíssim i no era qüestió de marxar sense veure un espectacle tan bonic com el que prometien. Per poder passejar per aquesta platja, has d’anar-hi quan la marea baixa, cosa que es dóna dos cops al dia.

Quan vam arribar-hi les platges estaven completament submergides i les ones picaven contra les parets rocoses. Fins al cap de tres hores no tornaria a baixar la marea, i el punt més baix d’aquesta era a les 23h, hora en que ja és completament fosc i és perillós passejar-hi. O bé hi anàvem al vespre o bé al dia següent, cosa que vam desestimar perquè ens van avisar de què sent diumenge i a tan bona hora del matí, estaria ple de gent.

Vam anar a una altra caleta a banyar-nos i a prendre el sol i al vespre, vam tornar a la platja de As Catedraes i vam poder passejar per les platges, veure els arcs típics i culminar-ho amb una posta de sol impressionant. Crec que hagués sigut una pena que haguéssim decidit finalment no anar-hi. De veritat! Si es va al nord de Galícia, no et pots estalviar aquest lloc!

Despertar-se també va ser bonic, malgrat fer-ho a trenc d’alba. La nit anterior vam decidir anar a dormir a prop del far de Illa Pancha i ens vam despertar amb la sortida del sol.

Dissabte al matí vam estar al punt de la península situat més al nord: Estaca de Bares i a la tarda vam fer cap a Pontedeume, on vam dormir en un aparcament per caravanes gratuït i molt proper a la platja.

Abans d'ahir ens va fer un dia una mica gris, amb moments de pluja. Vam anar direcció Santiago de Compostela i vam passar el dia allà. La catedral és imponent.. a mi tanta imatge daurada em fa una mica de yu-yu. . Hem menjat el pop a la gallega típic, raxo, lacón…

Ara som a Samos, que ahir tenim una habitació aquí. Quan publiquem aquesta entrada posarem rumb a Allariz, on ens han recomanat unes termes naturals!

Una abraçada familia!

Entrantes
Far de Illa Pancha
Far de Illa Pancha
Banyet de tarda
Baixa la marea.
Paparazzi
Platja de As Catedrais des de les alçades

Platja de As Catedrais
Platja de As Catedrais
Contrallum 
Platja de As Catedrais
Platja de As Catedrais
Platja de As Catedrais
Platja de As Catedrais
Despertant al Far de Illa Pancha
Habitació amb vistes al mar
Base matítima destruida
Estaca de Bares, al norte del norte

Faro de la Estaca Punta de Bares

Catedral de Santiago de Compostela

Catedral de Santiago de Compostela

Ni que haguéssim fet el camino

Catedral de Santiago de Compostela
Habitació a Samos

Lacón Gallego i estrella
Piscineta de l'hotel
Piscineta de l'hotel
El Riki no té gana
He probat per primer cop les Vieiras!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada