dimarts, 27 de març de 2012

Diumenge 25/03/2012

FARENA:

Petita localitat de la comarca de l'Alt Camp, situada al municipi de Montral. Farena es troba a les montanyes de Prades, a una altitud d'uns 610 metres. El nucli urbà presenta el desnivell característic dels poblets de muntanya i no es possible accedir-hi en cotxe. El riu Brugent, al seu pas per Farena, acostuma a portar aigua i atreu força banyistes. El 10 d'octubre de 1994 hi va haver la riuada de Sant Tomàs de Vilanova, que va desfigurar completament el paisatge natural del riu Brugent.

Des d'aquest punt es poden iniciar diferents rutes, amb dificultat variada. Nosaltres volíem fer-ne una d'escassos 7 km i d'una durada aproximada de 2 hores fins al Toll de l'Olla, però que finalment no vam fer, ja que se'ns havia fet tard i havent dinat havíem de ser a la Pineda.

Després de fer un tomb de reconeixement pel poblet i les rodalies, vam dinar al Restaurant Brugent de Farena, un lloc petit i acollidor, on els cambrers i l'ambient fan que l'estada esdevingui agradable. Ofereixen una carta variada, amb amanides, carns a la brasa, llesques i torrades, plats casolans, etc. A la mateixa estança que nosaltres una parella feia la seva calçotada particular, ja que també ofereixen alguns plats típics de temporada, com per exemple carxofes al caliu i escudella a l'hivern o bolets a la tardor, així com una tria de vins autòctons.

Més informació: RESTAURANT BRUGENT.

Algunes fotos del nostre diumenge:

Farena

Bicho que veo, bicho que quiero.

Rodelies de Farena

Riu Brugent

Indicadors i Tati que no s'entera gaire amb la càmera

Indicador

Tornada a Farena

Paisatge

Sòl argilós.

La tarda la vam passar entre la Pineda i Cambrils, on vam passejar pel Port, malgrat en aquesta època, aquests pobles de platja encara resten adormits.

Port de Cambrils
Salutacions i feliç setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada